Using 'R' in Life Sciences

Aanmelden

De kracht van R als data-analyse en grafieken tool voor Life Sciences analisten

Factsheet

Life Sciences onderzoek creëert dagelijks een stroom van gegevens. Dit stelt uitdagingen op het gebied van data workflow en de hoeveelheid ruwe gegevens die verwerkt kunnen worden. Life Science analisten komen hiermee voor nieuwe uitdagingen te staan en hebben nieuwe instrumenten nodig. De moderne toolbox van deze analisten moet daarom een aantal instrumenten omvatten die de complexiteit en de omvang van de data-analyse aanpakken.

De analist van de toekomst is in staat te werken met de gehele data lifecycle van experiment tot opschonen, verwerken en het onderzoeken van de data tot aan de statische analyse ervan. De programmeertaal R is een mooie nieuwe tool die reproduceerbaarheid van onderzoek en data analyse mogelijk maakt. Deze tool wordt tegenwoordig breed gebruikt binnen verschillende takken van de wetenschap en daarnaast door grote data gedreven bedrijven als Facebook en Google.

Tijdens deze cursus maakt u kennis met het gebruik van de programmeertaal R voor data analyse in de Life Sciences. We starten met een kort overzicht van het data science landschap, bespreken de verschillende mogelijkheden voor de data scientist en komen zo terecht bij het programma R. In R leert u welke typen data er bestaan, hoe u uw data k kunt opschonen en samenvatten en tot slot hoe u deze data goed kunt visualiseren.
Er worden voorbeeldcases uit de moderne biologie gebruikt variërend van multifactoriële klinische data tot genomics en proteomics data. Daarnaast introduceren we R als een zeer geschikte tool om reproduceerbare rapporten van data analyses, experimenten en zelfs diavoorstellingen voor presentaties te maken.

Cursus feiten

Wanneer: Donderdagen 18, 25 januari, 1, 8 en 15 februari 2018.
De lestijden zijn van 14.00 tot 19.30 uur (inclusief maaltijd).

Kosten: € 1750 (vrij van btw)
Locatie: Koningsbergerstraat 9 Utrecht

Omvang:
De cursus bestaat uit 5 wekelijkse bijeenkomsten. Tussendoor moeten er thuis opdrachten worden uitgewerkt.

Toelatingseisen:
De cursus is bedoeld voor biomedisch analisten, microbiologisch analisten en andere klinische laboratoriummedewerkers op hbo-niveau, analisten die werken met complexe data en medewerkers van Biotech bedrijven.

 

Aanmelden